25 Şubat 2012 Cumartesi

Gerçek hayattaki paylaşım, web için yeniden tasarlandı.

Gerçek hayattaki paylaşım, web için yeniden tasarlandı.

Google+'ya hızlı bir bakış



Google+ tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi iletişim kurmanızı sağlar. Düşüncelerinizi, bağlantıları ve fotoğrafları istediğiniz çevrelerle paylaşabilirsiniz. Aynı anda 9'a kadar kullanıcıyla sohbet etmek için videoyla sohbeti (hangout) kullanabilirsiniz. Hızlı ve kullanımı basit grup sohbeti ile herkesin aynı bilgileri aynı anda edinmesini sağlayabilirsiniz. Google+ aracılığıyla oluşturduğumuz yeni paylaşım yaklaşımımızla ilgili çok heyecanlıyız. Üstelik, bu sadece bir başlangıç. 

Çevreler 

Hayatta, farklı insanlarla farklı şeyler paylaşırsınız. Herkesle aynı şeyleri paylaşmanız beklenemez. Ancak, bunu internette yapmak, yani doğru şeyi doğru kullanıcıyla paylaşmak sizi uğraştırmamalı. Çevreler özelliği, gerçek hayatta olduğu gibi Cumartesi gecesi takıldığınız arkadaşlarınızı bir çevreye, anne ve babanızı başka bir çevreye ve patronunuzu tek başına başka bir çevreye eklemenizi sağlıyor. Böylece istediğiniz kişilerle istediğiniz şeyleri paylaşabiliyorsunuz. 

Videoyla Sohbet (Hangout) 


Dışarıya çıktığınızda arkadaşlarınızla karşılaşmak dışarıda olmanın en güzel taraflarından biridir. Videolu Sohbet ile rastlantılar web'e taşınıyor. İster evde pijamalarınızla oturuyor olun ister sokakta cep telefonunuzu kullanıyor olun, videoyla sohbet ile 9'a kadar kullanıcıyı dünyanıza davet edebilirsiniz. Herkesin aynı anda aynı ortamda olmasına en yakın şey budur.


Oyunlar 


Google+'da oyun odası da var. Poker oynayabilir, yeni bir medeniyet kurabilir veya hareket eden her şeyi tıklamaya çalışabilirsiniz. Bir oyunda üstün başarı kazandığınızda, bunu oyun güncellemeleriniz yoluyla ilgilenen herkesle paylaşabilirsiniz. Bir arkadaşınızın rekorunu kırmak, merhaba demek için her zaman iyi bir mazerettir.


Arama


Arkadaşınızın geçen hafta övdüğü restoranın adı neydi? Salon dansları hakkında kimde iyi ipuçları var? Dünya Kupası'nda olmak nasıl bir duygu? Arama size çevrelerinizde güncellemeler, web'den ve herkese açık Google+ yayınlarından haberler getirebilir. Böylece, en çok değer verdiğiniz konulara ve bu konulara olan ilginizi paylaşan kullanıcılara anında erişim sağlar.


Anında Yükleme


Fotoğraf çekmek çok eğlenceli. Fotoğraf paylaşmak da çok eğlenceli. Ancak fotoğrafları telefonunuzdan web'e yüklemek pek de eğlenceli değil. Bu nedenle, anılarınızı kaybetmekten endişe etmemeniz için Hızlı Yükleme özelliğini oluşturduk. Artık, fotoğraflarınız kendi kendine yüklenecek.


Messenger


Arkadaşları organize etmek zor olabilir; özellikle çok sayıda kişiye aynı anda mesaj yazmanız gerekiyorsa. Messenger,·tüm bu ayrı sohbetleri basit tek bir grup sohbetine dönüştürerek bu sorunu çözüyor. Böylece karmaşaya yer bırakmadan herkesi aynı sayfada toplamış oluyorsunuz.







Hiç yorum yok: